top of page

Küçük Motor: İdeal Başlangıç Motoru


Eğer siz de motosiklet dünyasına ilk adımınızı atmaya karar verdiyseniz, aramıza hoş geldiniz! Bu yazımızda motosiklete küçük motor ile başlamanın avantajlarından bahsedecek ve motosiklete yeni başlayacaklar için ideal olan Kymco modelleri hakkında bilgi vereceğiz.
Küçük Motor Başlangıç İçin İdealdir
Eğer motosiklete yeni başlayacaksanız ve uzun yıllardır motosiklet kullanan dostlarınızdan tavsiyeler aldıysanız, büyük bir ihtimalle büyük çoğunluğu sizi küçük motorlara yönlendirmişlerdir. Bu, son derece isabetli bir tavsiye.
Tüm araçlar gibi motosikletler de motor becerilerle kullanılır. Ancak motosikletlerin diğer taşıtlara -özellikle otomobillere- göre çok daha fazla motor beceri gerektirdiğini söylememiz gerekir. Zira arabanızı sadece kollarınız ve bacaklarınızla kullanırken motosikleti tüm vücudunuzla kullanırsınız. İyi bir motosiklet sürücüsü olmak için ihtiyaç duyacağınız becerilerin gelişmesi için de zaman gerekir. Bu zaman diliminde de yapacağınız hataları tolere edebilecek bir motosiklete ihtiyaç duyarsınız. İşte bu motosiklet, küçük motor.
Küçük motor, hafif bir yapıya ve düşük hacimli motora sahip olan motosikletlerdir. Bu yüzden küçük motorları kontrol etmek çok daha kolaydır. Motosiklet sürmeyi öğrenmeyi sürecinin tüm sıkıntıları, küçük bir motosiklette çok daha kolay atlatılır. Bu sayede ilerleyen yıllarda daha yüksek hacimli motosikletler kullanırken ihtiyacınız olacak temel motor becerileri doğru bir şekilde geliştirmiş olursunuz. Dolayısıyla motosikletlerin büyüleyici dünyasına küçük motor ile giriş yapmak sadece can güvenliğiniz açısından değil, ilerleyen yıllarda motosiklete olan hâkimiyetinizi maksimum düzeye çıkararak motosikletten daha fazla zevk almanızı sağlamak için de önemlidir.
Motosiklete Başlangıç İçin İdeal Kymco’lar
Kymco Türkiye olarak motosiklete yeni başlayacaklar için ideal küçük motor modelleri sunuyoruz. Kymco kalitesiyle üretilen modellerimizle iki tekerlekli dünyanın kapılarını sonuna kadar aralayın.
KYMCO Agility S 125i, şehir içinde pratik bir ulaşım çözümü arayanlar için ideal. Yenilenmiş tasarımı, LED farları ve dijital enstrüman paneliyle modern bir görünüme sahip olan Agility S 125i’nin ilk bakışta en göze çarpan özelliği standart olarak sunulan 33 litrelik arka çantası.


LED aydınlatmaları ve USB güç çıkışı ile üst sınıf bir kompakt scooter olan Agility S 125i güvenli ve pratik bir sürüş deneyimi sunuyor. Ayarlanabilir arka süspansiyonu sayesinde yola sımsıkı tutunan Agility S 125i önde 16”, arkada 14” jantlarla geliyor. Kombine fren sistemi ve 10.6 beygir gücündeki motoruyla da şehir içinde güvenli ve rahat bir sürüş sunuyor. Motosiklet dünyasına pratikliğiyle ön plana çıkan bir modelle girmek ve trafikte kaybettiğiniz zamanı geri kazanmak istiyorsanız Agility S 125i, sizin scooter’ınız olabilir.


Dink, yirmi yılı aşan geçmişiyle bir efsane haline gelmiş Kymco modellerinden. Yirmi yılın sonunda da Dink, Dink R 150 modeliyle geri dönüyor. Yenilenmiş tasarımı ve motoruyla şehrin caddelerine geri dönen Dink R 150, pratiklik ve güvenlik odaklı yeni tasarımıyla sadece şehir içinde değil, kısa gezilerde de ideal bir yol arkadaşı.

Kompakt tasarımı sayesinde Dink R 150, şehir içinde maksimum hareket özgürlüğü sunuyor. Sadece 139 kilogram ağırlığı, 790 milimetre sele yüksekliği ve 785 milimetre genişliğiyle en sıkışık trafikte bile rahatça yol almanızı sağlıyor. Geniş rüzgâr siperliği ise yolculuklarınızı konforlu hale getiriyor.
150 cc hacmindeki su soğutmalı motoruyla Dink R 150, şehir içinde trafiğin en yoğun olduğu saatlerde bile kolaylıkla ilerlemenizi sağlayacak. Yaklaşık 15 beygir gücünde olan bu motor, her türlü yol koşulunda ihtiyacınız olan gücü size veriyor. 6.8 litrelik benzin deposu ise uzun süreli kullanımlarda pratik bir avantaj sunuyor.
Dink R 150, güvenli ve kıvrak bir sürüş deneyimi sunan ABS fren sistemi ve yenilikçi şasi tasarımıyla öne çıkıyor. Pratik kullanım özellikleri, USB çıkışı ve geniş taşıma kapasitesiyle de şehir içi yolculuklarınızı kolaylaştırıyor.

DTX 250, şehirde kullanımı pratik ve maceraperest ruhuyla dikkat çeken bir scooter modelidir. Agresif görünümü ve üstün özellikleriyle öne çıkar. ABS fren sistemi ve çekiş kontrolü gibi güvenlik özelliklerine sahiptir. Ön çamurluktaki gaga tasarımı, geniş gidonu ve araziye uygun lastikleriyle macera için tasarlanmıştır. Geniş sele altı bagajı, depolama ihtiyacını karşılar. Şehirde de kullanımı kolay olan DTX 250, kompakt yapısı ve düşük yakıt tüketimiyle çevreci bir seçenektir. 246 cc motoruyla 17kW güç çıkışı sağlar. Teleskopik ön süspansiyon ve çift şok arka süspansiyonu, disk frenler ve alüminyum alaşım tekerlekleriyle güvenli sürüş sunar. DTX 250, her yol koşulunda ilerlemeyi kolaylaştıran yapısıyla sürücüye macera dolu bir deneyim sunar.
23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page